Ispanak nasıl yapılır

Ispanak nasıl pişirilmeli?

Haşlanmış Ispanak Tarifi: · Ispanakları demet haline getirip saplarını bir bıçak veya makasla kesin. (Vitaminlerinin kaçmaması için ellerinizle koparmanız önerilir.) · Bir tencereye tuzlu su koyup kaynattıktan sonra ıspanağı içine atın. · Kapağı açık bir şekilde 1 dakika kadar pişirin.

Ispanak yemeğinin içine ne konur?

Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırdıktan sonra soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Domates salçası, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Suyu süzülen doğranmış ıspanakları ekledikten sonra soteleme işlemini sürdürün.

Ispanakla ne yemeği yapabilirim?

Ispanak Yemekleri – Ispanaklı Tarifler

  1. Fırında Peynirli Ispanak.
  2. Ramazan Kıyması
  3. Ispanak Yemeği.
  4. Ispanaklı Yumurta.
  5. Ispanaklı Çılbır.
  6. Ispanaklı Mantarlı Yumurta.
  7. Ispanak Borani.
  8. Yeşil Mercimekli Ispanak Yemeği.

Yoğurtlu ıspanak nasıl yapılır?

Hazırlanışı

  1. Ispanakları iyice yıkayıp ince ince kıyın,
  2. Yağ ile birlikte suyunu salıp çekene kadar kavurun,
  3. Sarımsakları ezin veya minik minik doğrayın,
  4. Tüm malzemeleri karıştırıp servis tabağına alın,
  5. Üzerini pul biberle süsleyerek servis yapın.

Ispanak vitamini gitmeden nasıl pişirilir?

Ispanak, brokoli, karnabahar, lahana, bamya, enginar, patlıcan ve kabak gibi sebzeleri en fazla 10 dakika pişirin. Fasulye için de 20 dakika pişirme süresi yeterli. Sebze ve meyveleri pişirirken tencerenin kapağını kapalı tutun. Böylece buhar kaybolmuyor ve yemeğin pişme süresi kısalıyor.

Ispanak kavurması ne kadar sürede pişer?

Ispanakları köklerini keserek doğrayalım. Tencereye yağı koyup üzerine kuru soğanı ve biberi doğrayıp kavuralım. Doğradığımız ıspanaklı soğan ve biberin üzerine ekleyip karıştırıp kapağını kapatalım. 5 dk pismesini bekleyip servis yapalım.

Ispanak yemeğine hangi baharat yakışır?

Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak.
  • 1 adet kuru soğan.
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber.
  • Pul biber.

Nov 27, 2010